Psichologinės pagalbos ir mokymų centro logotipas

Pasiskaičiau simptomus ir matau, kad lyg man depresija

Depresija

Esu Audra, man 27 metai, prieš pusę metų pastebėjau, kad turiu problemą – depresiją. Pradžioje visada juokavau, kad man „depresija“, maniau tai tik sunkusis periodas, kaip turbūt visi žmonės patiria. Po laiko pastebėjau, kad problema kur kas rimtesnė, kad tai nesibaigia ir tik grimztu gilyn, o kažkam pasipasakoti dėl savo bėdų nenoriu.

Pasiskaičiau simptomus ir matau, kad lyg viskas man atitinka. Atrodo dabar jau viskas, turėčiau būti rami, dėl ko seniau pergyvenau, susiradau darbą, viskas gerai jame, tik gal viena bėda, kad pati jaučiu, jog nebegaliu susikoncentruoti, kaip seniau, pridarau klaidų.

Vaikinas yra, viskas gerai, pradžioje palaikė, tačiau kiekvienam turbūt norisi besišypsančio ir nuotaikingo žmogaus, o man vis bėdos, vis liūdna. Jaučiu kiekvieną dieną nerimą, bendrai, dėl visko, darbe, šeimoje, santykiuose. Kiekvieną dieną liūdna, bandau perlipti per save, to neparodyti, bet jaučiu, kad darosi blogiau, susikaupti vis nepavyksta, sunerimau dėl sveikatos, nes valgyti visai nenoriu, svoris krenta, baisiai atrodo. Galiu nieko nevalgyti, pastoviai dienos eigoj įsiskausta nugara, jaučiu, kad tai nerviniu pagrindu.

Pasitikėjimo savimi visai nebėra, visi aplink erzina, t. y. man artimi žmonės, nors suprantu, po laiko, kad tai absurdas, kad aš taip elgiuosi negražiai, savo artimų žmonių atžvilgiu.

Darbe per dieną kartais daugiau nei kartą, dėl savo nesusikoncentravimo, galva trenkiu, jaučiu, kad tai gali būti net rimtesnė bėda. Manau būtinai reikia kokiu vaistų, nes visai sunyksiu ir sveikata bloga, ir tas nuolatinis nerimas veda tiesiog iš proto… Buvau pasitikrinti pas daktarę, bendrai sveikatą, ir ji man pasakė, kad esu linkus ar kad turiu depresiją…

Gal galit padėti, nes matau, jog pati neišspręsiu, čia, manau, man reikia jau kokių vaistų būtinai.

Vizitas pas psichologą
Rositos profilis
Rosita Katauskienė Psichologė - psichoterapeutė





    Ignės profilis
    Ignė Lukminė Psichologė - psichoterapeutė